Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips

Huidirritatie, uitslag, jeuk, eczeem met wasmiddel en wasverzachter
Gepubliceerd op

Toen wij op de huishoudbeurs stonden merkten we dat een hoop bezoekers allergisch zijn voor wasmiddel en/of wasverzachter. Velen hebben uiteindelijk een oplossing in een product gevonden maar durven daarna niet meer verder te experimenteren. Ondanks dat ze toch een ander geurtje of iets nieuws willen proberen zoals de wasstrips.

Uit ervaring weten we ook dat de meeste mensen die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten of door eczeem, goed reageren op onze wasmiddelen. Dit komt onder andere door de mildere formule op plantaardige basis.

Waardoor zijn sommige van ons allergisch voor wasmiddelen?

Wasmiddelen bevatten een scala aan chemische ingrediënten die bedoeld zijn om onze kleren schoon en fris te maken. Denk aan geurstoffen, kleurstoffen, conserveermiddelen en optische witmakers. Deze stoffen kunnen echter een trigger zijn voor allergieën bij gevoelige personen. Mensen met een gevoelige huid of reeds bestaande allergieën kunnen symptomen ervaren zoals jeuk, huiduitslag, roodheid of zelfs ademhalingsproblemen na blootstelling aan deze chemicaliën.

Parfums en geurstoffen

Toegevoegde parfums en geurstoffen in wasmiddelen en wasverzachters kunnen irriterend zijn voor de luchtwegen en de huid. De meeste zijn allergisch voor Limoneen. Onze geuren bevatten minimaal tot geen Limoneen. Hiervoor zijn ze ook geselecteerd. Kies voor Lentefris, Lavendel, Wolkendek als je hier allergisch voor bent. Of natuurlijk de parfumvrije wasstrips, deze zijn ook hypoallergeen.

Eczeem en wasmiddelen

Een bijzonder gevoelige groep mensen zijn degenen die lijden aan eczeem. Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door een rode, jeukende huid die kan schilferen, barsten en bloeden. Voor mensen met eczeem kan de blootstelling aan de chemicaliën in wasmiddelen de symptomen verergeren en zelfs nieuwe flare-ups veroorzaken. Het is belangrijk voor mensen met eczeem om voorzichtig te zijn bij het kiezen van wasmiddelen en om producten te vermijden die agressieve chemicaliën bevatten die de huid kunnen irriteren. Voor deze groep mensen raden we onze parfumvrije variant aan. Hypoallergeen en dermatologisch getest voor de gevoelige huid.

Oplossingen voor allergieën bij het wassen van wasgoed

Gelukkig zijn er verschillende manieren om allergieën veroorzaakt door wasmiddelen te voorkomen of te verminderen:

 1. Kies hypoallergene wasmiddelen: Er zijn wasmiddelen op de markt die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een gevoelige huid, allergieën of eczeem. Deze producten bevatten vaak minder agressieve chemicaliën en geen toegevoegde geurstoffen.

 2. Gebruik natuurlijke alternatieven: Overweeg om natuurlijke wasmiddelen te gebruiken die zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en vrij zijn van kunstmatige toevoegingen. Azijn en zuiveringszout kunnen ook dienen als effectieve en milieuvriendelijke vervangers voor traditionele wasmiddelen.

 3. Spoel grondig: Zorg ervoor dat je je kleding grondig uitspoelt na het wassen om eventuele resten van wasmiddel te verwijderen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

 4. Probeer alternatieve wasmethoden: Als je merkt dat je nog steeds allergische reacties krijgt, zelfs na het overschakelen naar hypoallergene wasmiddelen, overweeg dan om alternatieve wasmethoden te proberen, zoals het gebruik van wasballen of en was op lagere temperaturen.

Het wassen van wasgoed lijkt misschien een onschuldige taak, maar voor mensen met allergieën, gevoelige huid of eczeem kan het een potentieel vervelende bron van irritatie zijn. Er zijn gelukkig alternatieven en met de Cosmeau wasstrips en geurboosters op plantaardige basis heb je nog hierdoor nog meer keus!

Met onze pledge voor lokale productie dit jaar, zorgen we er ook voor dat we meer controle hebben over de gebruikte ingrediënten in de gehele keten.

Onze missie is het verminderen van plastic afval in onze dagelijkse producten en dit voor iedereen in onze samenleving mogelijk te maken.

Logo Cosmeau Square White
 • Leaf icon Prijzen die voor iedereen toegangelijk zijn
 • Leaf icon Donaties aan de voedselbank en inzet voor impact voor minderbedeelden
 • Leaf icon Innovaties en verbeteringen in logistiek, producten en lokale productie
 • Leaf icon Winst voor impact. Jouw bijdrage, draagt bij aan planeet, dier en mens

Duurzaam

Plastic vrij
Plasticvrij

Zonder plastic en biologisch afbreekbaar

Dierproef vrij
Dierproefvrij

Wij testen nooit op dieren en testen alle documentatie

Plantaardig
Plantaardig

Plantaardige formules met de kracht van de natuur

Vaste vorm
In vaste vorm

Geen onnodig transport van water

Is Wasmiddel voor Zwarte en Witte Was Noodzakelijk? En werkt het?
Is Wasmiddel voor Zwarte en Witte Was Noodzakelijk? En werkt het?

Je herkent het vast wel je witte en zwarte was is grauw geworden. Kleuren springen er niet meer zo mooi uit...

Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips
Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips

Toen wij op de huishoudbeurs stonden merkten we dat een hoop bezoekers allergisch zijn voor wasmiddel en/of wasverzachter. Velen hebben uiteindelijk...

Wat zijn Goede Wasstrips en Waar Moet je op Letten?
Wat zijn Goede Wasstrips en Waar Moet je op Letten?

Je ziet door de vele wasstrips het wasmiddel niet meer 😅 Dit jaar zijn er veel nieuwe wasmiddeldoekjes merken opgericht en...

100.000+ helpen al duurzamer schoonmaken

Gebruikers van Cosmeau

Reviews

Beoordelingen op bol.com 9.3/10
587
Beoordelingen op trustpilot.com 4.6/5
105

Vragen?

Onze support heroes staan voor jou klaar!

Support Support
 • Leaf icon Chat, email of bel. Wij staan klaar voor al je vragen en suggesties.
 • Leaf icon 088 04 04 488 Bel op werkdagen tussen 10-17u.
 • Leaf icon 100% tevredenheidsgarantie Wij willen de drempel zo laag mogelijk voor je houden.

Overweeg om een abonnement te nemen

 • Leaf icon Altijd de beste prijs met automatische kortingen tot 50%
 • Leaf icon Geen verplichtingen je zit nergens aan vast
 • Leaf icon Gratis cadeautjes samples, testers, en proefpakketjes
 • Leaf icon Altijd genoeg voorraad van je schoonmaakproducten
 • Leaf icon Herinnering voordat we je volgende zending sturen, pas aan, pauzeer, of annuleer

Volg je ons ook op @cosmeau.eco?