Wasstrips - Meest Gestelde Vragen

Alles wat je wilt weten over wasmiddel wasstrips. Het innovatieve nieuwe wasmiddel.

1. Algemeen

2. Problemen Oplossen
Wat doen Wasstrips?
Wasstrips is wasmiddel in papieren vorm en een alternatief voor traditioneel wasmiddel zoals vloeibaar wasmiddel, poeder of pods. Het zijn dunne geconcentreerde velletjes zo groot als een half A4 die je in de trommel of doseerbak plaatst. Ze lossen helemaal op tijdens een wasbeurt.
Wat kosten Wasstrips?
Wasstrips zijn voordelig, je ziet ze vaak tussen €0,40 tot €0,10 per wasbeurt. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan traditioneel wasmiddel omdat er minder verpakking nodig is, het lichter in transport is en minder ruimte inneemt tijdens opslag.
Hoe gebruik ik Wasstrips?
Je plaatst de wasstrip onderin de trommel. Plaats je wasgoed erbovenop. Houd een vuist ruimte tussen je wasgoed en bovenkant trommel zodat water overal bij kan komen. Je kan de wasstrip ook in het doseerbakje doseren. Zo weet je zeker dat het goed oplost.
Hoe milieuvriendelijk zijn Wasstrips?
Wasstrips zijn erg milieuvriendelijk. De verpakking is gemaakt van papier omdat het niet vloeibaar is. Daarnaast zijn de wasstrips biologisch afbreekbaar, lichtgewicht, en klein. De meeste wasstrips bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals fosfaten en parebenen. Dit is beter en minder schadelijk voor het milieu
Wat zijn de goedkoopste Wasstrips?
Cosmeau wasstrips zijn het goedkoopst per wasbeurt in Nederland en België. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €0,10 per wasbeurt zonder aanbiedingen of kortingscodes. Dit betreft de 360 wasbeurten geurvrije variant.
Welke Wasstrips ruiken het lekkerst?
De lekkerste geur wasstrip is subjectief. Cosmeau heeft het grootste aanbod in geuren in Europa. Daar zit zeker wat voor je tussen! De populairste geur is Lentefris, maar verkozen tot lekkerste geur op de huishoudbeurs is Clouds of Wolkendek in het Nederlands.
Hebben Wasstrips een sterke geur?
Wasstrips hebben vaak geen sterke geur omdat ze slechts 20 gram wegen. Hierdoor past er simpelweg minder geurstoffen in de wasstrip. Cosmeau wasstrips heeft vanaf de 3e generatie een nieuwe geurtechniek waarbij geuren vrijkomen door middel van wrijving. Zo blijven geuren langer hangen en worden geuren beter overgebracht. Let op, geuren komen pas vrij als de was droog is.
Hoeveel Wasstrips heb je nodig?
Dit verschilt per merk. Gemiddeld is één wasstrip voldoende voor een volle trommel. Heb je zeer vuile was, gebruik dan 1,5 tot 2 strips. Je kan wasstrips makkelijk doormidden scheuren.
Hoe bewaar je Wasstrips?
Wasstrips bewaar je op een droge donkere plek uit direct zonlicht. Bewaar ze in de origineel verpakking of voor een langere houdbaarheid in de tinnen Cosmeau bewaardozen met doorkijkvenster.
Welke wasstrips wassen het schoonst?
Cosmeau wasstrips maken het beste schoon. Hier is geen onafhankelijk onderzoek naar gedaan maar omdat wij zelf een lab tot ons beschikking hebben en jaarlijks de formuleringen verbeteren, is het voor ons belangrijk om de verschillen te weten tussen verschillende formuleringen. Op AlleWasmiddel houden wij onze wastest resultaten bij.
Wat zijn de beste wasstrips?
Cosmeau wasstrips zijn het best. We hebben niet onafhankelijke testresultaten via AlleWasmiddel gepubliceerd. Wij hebben de wasmiddel wasstrips in 2 jaar tijd verbeterd in 4 generaties op verschillende vlakken. Verbetere geur, langduriger geur, verbeterde waskracht, verbeterde kleurbescherming, en verbeterde effectiviteit onder hard water omstandigheden. Wij verbeteren onze formules het snelst van alle wasstrip merken in onze eigen interne lab en productiehal. Daarnaast worden alle formuleringen gestest via onze eigen testmethodes en daarna SGS Duitsland. Zo zijn de resultaten verifieerbaar en werken we objectief aan de beste wasstrip op de markt.
Heb ik speciale Wasstrips nodig voor zwarte was?
Ja en nee. Onze wasstrips zijn universeel. Maar een vergelijking met bijvoorbeeld een auto en een busje, voor specifieke taken is een busje beter. Geef je veel om je zwarte kleur, en dat deze minder snel grauw wordt? Gebruik dan wasstrips voor de zwarte was. Cosmeau en Robijn verkopen wasstrips voor de zwarte was.
Heb ik speciale Wasstrips nodig voor witte was?
Ja en nee. Onze wasstrips zijn universeel. Maar een vergelijking met bijvoorbeeld een auto en een busje, voor specifieke taken is een busje beter. Geef je veel om je witte kleur, en dat deze minder snel grauw wordt? Gebruik dan wasstrips voor de witte was. Cosmeau en Robijn verkopen wasstrips voor de witte was.
Waar zijn wasstrips van gemaakt?
Wasstrips kan uit verschillende ingredienten bestaan. Zo bestaan er plantaardige formules op basis van maiszetmeel (Cosmeau). Wasstrips bestaan uit een paar hoofdingredienten. Een binder, verdikkingsmiddel, schoonmaakstoffen, parfums en optioneel enzymen voor extra schoonmaak kracht of kleurbehoud. Sommige wasstrips hebben ook nog kleurstof om de strip een kleur mee te geven. Dit heeft alleen een cosmetisch functie.
Waar worden wasstrips geproduceerd?
Alle wasstrips worden op dit moment in China geproduceerd. Met enkele niet verifieerbare uitzonderingen. Cosmeau heeft de ambitie om lokaal in Nederland te produceren. Wij hebben de machines en produceren op kleine schaal. We hopen later dit jaar in volume te produceren.
Mijn wasstrips lossen niet op
Je kan de strips ook doseren via het doseerbakje, dan weet je zeker dat ze goed oplossen. In de trommel, houd altijd een vuist ruimte tussen je wasgoed en bovenkant trommel zodat overal genoeg water bij kan komen. Succes!
Hebben wasstrips weinig geur?
De geur van de strips is subtiel en je zal direct na het wassen niets ruiken. Als de was droog is, wrijf het dan langs elkaar voor een subtiele geur. Hogere temperaturen werken ook niet goed met de geuren dus was op 30-40 graden en hang ze te drogen. Daarnaast zou je de geur altijd aan kunnen vullen met de geurparels.
Hoe kan het dat mijn was muf ruikt?
Muf wasgoed een keertje op een hogere temperatuur wassen. Hierbij gaat wel wat geur verloren omdat de parels niet zo goed tegen hoge temperaturen kunnen. Als het nog steeds muf blijft, hang het dan in de wind en in de volle zon te drogen! Succes verzekerd.

Daarnaast raden wij aan om eenmaal per maand een kookwas te draaien in een lege trommel. Doe een wasmachine tablet in de trommel voor een diepe reiniging, check tussen de rubbers van je deur, en maak de filters schoon.

Onze missie is het verminderen van plastic afval in onze dagelijkse producten en dit voor iedereen in onze samenleving mogelijk te maken.

Logo Cosmeau Square White
 • Leaf icon Prijzen die voor iedereen toegangelijk zijn
 • Leaf icon Donaties aan de voedselbank en inzet voor impact voor minderbedeelden
 • Leaf icon Innovaties en verbeteringen in logistiek, producten en lokale productie
 • Leaf icon Winst voor impact. Jouw bijdrage, draagt bij aan planeet, dier en mens

Duurzaam

Plastic vrij
Plasticvrij

Zonder plastic en biologisch afbreekbaar

Dierproef vrij
Dierproefvrij

Wij testen nooit op dieren en testen alle documentatie

Plantaardig
Plantaardig

Plantaardige formules met de kracht van de natuur

Vaste vorm
In vaste vorm

Geen onnodig transport van water

Hoe Krijg Ik Zweetgeur uit Mijn Kleding? 8 Tips
Hoe Krijg Ik Zweetgeur uit Mijn Kleding? 8 Tips

Heb je last van (ernstig) zweetgeur in je kleding en krijg je deze er niet goed uit? Zweetgeur is niet...

Is Wasmiddel voor Zwarte en Witte Was Noodzakelijk? En werkt het?
Is Wasmiddel voor Zwarte en Witte Was Noodzakelijk? En werkt het?

Je herkent het vast wel je witte en zwarte was is grauw geworden. Kleuren springen er niet meer zo mooi uit...

Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips
Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips

Toen wij op de huishoudbeurs stonden merkten we dat een hoop bezoekers allergisch zijn voor wasmiddel en/of wasverzachter. Velen hebben uiteindelijk...

100.000+ helpen al duurzamer schoonmaken

Gebruikers van Cosmeau

Reviews

Beoordelingen op bol.com 9.3/10
587
Beoordelingen op trustpilot.com 4.6/5
105

Vragen?

Onze support heroes staan voor jou klaar!

Support Support
 • Leaf icon Chat, email of bel. Wij staan klaar voor al je vragen en suggesties.
 • Leaf icon 088 04 04 488 Bel op werkdagen tussen 10-17u.
 • Leaf icon 100% tevredenheidsgarantie Wij willen de drempel zo laag mogelijk voor je houden.

Overweeg om een abonnement te nemen

 • Leaf icon Altijd de beste prijs met automatische kortingen tot 50%
 • Leaf icon Geen verplichtingen je zit nergens aan vast
 • Leaf icon Gratis cadeautjes samples, testers, en proefpakketjes
 • Leaf icon Altijd genoeg voorraad van je schoonmaakproducten
 • Leaf icon Herinnering voordat we je volgende zending sturen, pas aan, pauzeer, of annuleer

Volg je ons ook op @cosmeau.eco?