Wat zijn Goede Wasstrips en Waar Moet je op Letten?

Wat zijn goede wasstrips en waar moet je op letten?
Gepubliceerd op

Je ziet door de vele wasstrips het wasmiddel niet meer 😅 Dit jaar zijn er veel nieuwe wasmiddeldoekjes merken opgericht en meer merken dit gaan verkopen. Maar waar moet je nou op letten?

Waar worden wasstrips geproduceerd?
Als eerst, alle wasstrips worden geproduceerd in China. Er zijn bedrijven die claimen de productie in Europa te doen maar naar verder onderzoek van ons, waarbij we direct met de fabrikanten van de machines spreken, zijn sommigen hier niet helemaal eerlijk in. Je hoeft dus niet te zoeken naar wasstrips geproduceerd in de EU.

Wij als merk zijn wel met productie bezig om dit naar Nederland te halen, we hebben daarom een goed beeld hoe deze markt in elkaar steekt. We maken kleine batches en hebben ervaring opgedaan in formulering. Meer hierover in 2024.

Hoe wordt de prijs bepaald van een wasstrip?
Er zijn verschillende factoren die een grote impact hebben.

Actieve ingredienten: Het % actieve ingredienten bepaald voor een groot deel hoe duur een wasstrip zal zijn. Cosmeau wasstrips bevatten gemiddeld 5% meer dan de gemiddelde off-the-shelf wasstrip. Dit komt omdat wij onze formuleringen zelf in Nederland testen en deze in China laten produceren. Op basis van schoonmaaktests maken onze strips beter schoon dan merken die dit niet doen.

Grote van de wasstrip: Hoe groter de wasmiddel wasstrip, hoe meer grondstoffen er nodig zijn. Onze strips zijn 11x14cm, de grootste in de markt. Sommige merken hanteren een grootte van 7x14cm, dat is 36% kleiner! Kijk je alleen naar aantal wasbeurten dan mis je dit belangrijke detail.

Gewicht: Tijdens de productie van wasstrips stel je de dikte tijdens het droogproces. Dit proces is niet een set-it-and-forget-it. Dit vereist continue aanpassingen om de dikte consistent te houden. De dikte bepaald weer het gewicht, wat weer belangrijke is dan de daadwerkelijke dikte omdat door druk de strip wel minder dik kan zijn, maar weer zwaarder in gewicht. Het maakt nogal uit of je strip 4 gram of 3 gram weegt, dat is hoe bedrijven toch weer 25% kunnen besparen zonder dat je dit weet of merkt. Onze wasstrips zijn gemiddeld 4 gram.

Gebruik van bepaalde ingrediënten: Het gebruik van ingrediënten bepaald weer de schoonmaak kracht. Sommige merken gebruiken hele simpele formules. Wij vinden minder is beter, maar met schoonmaken heb je te maken met zoveel variabelen en vlekken dat dit bijna niet mogelijk is als je universeel goed wilt scoren.

Zo hebben wij sinds versie 3 enzymen toegevoegd voor verbeterde schoonmaakkracht. Deze zijn we alweer aan het verbeteren in onze versie 4 formulering. Dit maakt onze wasmiddeldoekjes duurder en beter, maar zal je dit snel ontgaan als je alleen naar de prijs kijkt, terwijl dit een hele belangrijke eigenschap is. Iedereen wilt schone was toch?

Geur: Wij hebben soms het idee dat geur belangrijker is dan schoonmaakkracht. Wij zijn er ook één van 😀 Onze strips wegen 4 gram, een Robijn Pod 20 gram, vandaar dat deze veel meer en langer geur achterlaat dan wasmiddel wasstrips. Dit blijft een zwak punt van wasstrips door het geringe gewicht. We hebben met onze versie 3 wel vorderingen in gemaakt maar blijven onderzoek doen om dit te verbeteren. De prijs van een strip hangt weer samen met hoeveel % geur wordt toegevoegd, wij hebben dit verhoogd omdat we dit voor jullie gebruikers belangrijk vinden.

Cosmeau wasmiddel wasstrips zijn altijd scherp geprijst, zeker als je kijkt naar elk individueel punt waarbij proberen het beste eruit te halen voor jou. Bij ons weet je zeker dat je niet ingeeft op kwaliteit van belangrijke punten, en toch de scherpste prijs betaald.

Daarnaast steun je onze missie om lokaal te produceren en zijn wij een geregistreerd sociaal bedrijf voor maatschappelijk impact in Nederland. Wij zijn een Nederlands bedrijf mocht je je dat afvragen 😊

Onze missie is het verminderen van plastic afval in onze dagelijkse producten en dit voor iedereen in onze samenleving mogelijk te maken.

Logo Cosmeau Square White
 • Leaf icon Prijzen die voor iedereen toegangelijk zijn
 • Leaf icon Donaties aan de voedselbank en inzet voor impact voor minderbedeelden
 • Leaf icon Innovaties en verbeteringen in logistiek, producten en lokale productie
 • Leaf icon Winst voor impact. Jouw bijdrage, draagt bij aan planeet, dier en mens

Duurzaam

Plastic vrij
Plasticvrij

Zonder plastic en biologisch afbreekbaar

Dierproef vrij
Dierproefvrij

Wij testen nooit op dieren en testen alle documentatie

Plantaardig
Plantaardig

Plantaardige formules met de kracht van de natuur

Vaste vorm
In vaste vorm

Geen onnodig transport van water

Is Wasmiddel voor Zwarte en Witte Was Noodzakelijk? En werkt het?
Is Wasmiddel voor Zwarte en Witte Was Noodzakelijk? En werkt het?

Je herkent het vast wel je witte en zwarte was is grauw geworden. Kleuren springen er niet meer zo mooi uit...

Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips
Huiduitslag, Irritatie en Allergisch voor Wasmiddel? 4 Tips

Toen wij op de huishoudbeurs stonden merkten we dat een hoop bezoekers allergisch zijn voor wasmiddel en/of wasverzachter. Velen hebben uiteindelijk...

Wat zijn Goede Wasstrips en Waar Moet je op Letten?
Wat zijn Goede Wasstrips en Waar Moet je op Letten?

Je ziet door de vele wasstrips het wasmiddel niet meer 😅 Dit jaar zijn er veel nieuwe wasmiddeldoekjes merken opgericht en...

100.000+ helpen al duurzamer schoonmaken

Gebruikers van Cosmeau

Reviews

Beoordelingen op bol.com 9.3/10
587
Beoordelingen op trustpilot.com 4.6/5
105

Vragen?

Onze support heroes staan voor jou klaar!

Support Support
 • Leaf icon Chat, email of bel. Wij staan klaar voor al je vragen en suggesties.
 • Leaf icon 088 04 04 488 Bel op werkdagen tussen 10-17u.
 • Leaf icon 100% tevredenheidsgarantie Wij willen de drempel zo laag mogelijk voor je houden.

Overweeg om een abonnement te nemen

 • Leaf icon Altijd de beste prijs met automatische kortingen tot 50%
 • Leaf icon Geen verplichtingen je zit nergens aan vast
 • Leaf icon Gratis cadeautjes samples, testers, en proefpakketjes
 • Leaf icon Altijd genoeg voorraad van je schoonmaakproducten
 • Leaf icon Herinnering voordat we je volgende zending sturen, pas aan, pauzeer, of annuleer

Volg je ons ook op @cosmeau.eco?